Kuchyňské nože

Málokterá země pozvedla kulinářské umění na takovou úroveň jako právě Japonsko. Ručně vyráběné japonské kuchyňské nože Hocho jsou nedílnou součástí této tradice. Jejich typickým znakem je nízký úhel broušení (obvykle okolo 15°). Pro srovnání, evropské kuchyňské nože jsou obvykle broušeny pod úhlem 25°. Aby takto broušený nůž vydržel dlouho ostrý, používá se karbonová ocel, která je tvrdší a odolnější než ocele nerezové. Nevýhodou karbonových ocelí je náchylnost ke korozi. Je tedy nutná větší péče.

#ShowMore#

U lepších japonských nožů tvoří základ jádro, které je obvykle vyrobeno z vynikající oceli VG10 a přikované boční části. Dohromady je pak sestaveno provedení damašek nebo sandwich. Japonské nože se neobtahují ocílkou, ale pouze brousí. Vhodné jsou jemné kameny o hrubostech okolo 1000-2000. Nůž je vhodné po použití opláchnout a osušit. Prospěje mu i namazání olejem. Výsledkem je pak vynikající kvalita řezu.

Typy japonských nožů

Santoku

santoku

Nejprodávanější nůž v Japonsku. Překládá se jako “ nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má uzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

Gyuto

gyuto

Nůž Gyuto je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské nože tohoto typu mají úhel 20 až 30°. Tento nůž je vhodný pro krájení většího množství masa, zeleniny nebo sekání bylinek.

Usuba

 usuba

Nůž určený výhradně pro krájení ovoce a zeleniny. Dlouhé nudličky, malé kostky a přesné tvary se snadno krájí díky obdélníkovovému tvaru, který je přizpůsoben především pro krájení směrem nahoru a dolů. Díky tomuto obdélníkovému tvaru, který je pro nůž Usuba poznávacím znamením, a uzké čepeli, nůž velmi dobře klouže po prstech

Ajikiri

ajikiri

Nůž vhodný na porcování menších ryb, čištění zeleniny a také na sekání bylinek.

Sashimi

sashimi

Nůž Sashimi je určen pro přípravu sushi a sashimi. Je navržen tak, aby maso odřízl jedním rychlým pohybem od paty nože po špičku bez použití tlaku na surovinu a řez tak zůstal vždy ostrý a hladký. Hodí se pro práci s rybami a plátkování sýra nebo šunky.

Deba

daba

Jednostranně broušený nůž s velmi pevným a mohutným hřbetem, což se také odraží na váze. Je určen zejména na porcování a filetování ryb a masa, ale také pro sekání menších kostí. Vzhled čepele kombinuje Gyuto a Santoku nůž.

Petty

petty

Typ tohoto nože se vyznačuje menší velikostí, aby měl uživatel dostatečný cit pro drobnější práce v kuchyni. Používá se převážně ke krájení a loupání zeleniny, ovoce atd.

Sujihiki

sashimi

Sujihiki jsou nože s dlouhou, úzkou a tenkou čepelí, proniká krájeným materiálem snadno a rychle. Doporučujeme požívat především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny.  

Bunka

gyuto

Japonský nůž Bunka je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta nože snižuje tření, krájení je tak přesnější. Používá se při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Výborný nůž na krájení cibule.  

37 položek celkem
Japonský nůž Dictum 719988 - Large Cheese Knife
2 299 Kč / ks

Velký japonský nůž na sýr.

Kód: D719988
Japonský nůž Dictum 719976 - Sakai Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
4 813 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719976
Japonský nůž Dictum 719975 - Sakai Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
5 082 Kč / ks

Tradiční japonský nůž do kuchyně vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719975
Japonský nůž Dictum 719965 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
15 812 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719965
Japonský nůž Dictum 719962 - Saji Rainbow Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
10 380 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719962
Japonský nůž Dictum 719961 - Saji Rainbow Hocho, Usuba, Vegetable Knife
13 687 Kč / ks

Velice kvalitní, japonský kuchyňský nůž vhodný zejména při úpravě zeleniny.

Kód: D719961
Japonský nůž Dictum 719960 - Saji Rainbow Hocho, Santoku, All-Purpose Knife
13 687 Kč / ks

Vysoce kvalitní japonský nůž do kuchyně.

Kód: D719960
Japonský nůž Dictum 719946 - Tadafusa Hocho Nashiji, Sujihiki, Fish and Meat Knife
4 561 Kč / ks

Tradiční, kuchyňský japonský nůž vhodný zejména při úpravě masa a ryb.

Kód: D719946
Japonský nůž Dictum 719940 - Tadafusa Hocho Nashiji, Santoku, All-purpose Knife
3 469 Kč / ks

Univerzální kuchyňský japonský nůž.

Kód: D719940
Japonský nůž Dictum 719934 - Kanehiro Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
8 040 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719934
Japonský nůž Dictum 719932 - Kanehiro Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
5 755 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž vhodný pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719932
Japonský nůž Dictum 719925 - Anryu Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
10 030 Kč / ks

Tradiční japonský nůž. Nůž je v hodný zejména při úpravě ryb a masa.

Kód: D719925
Japonský nůž Dictum 719924 - Anryu Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
5 889 Kč / ks

Tradiční japonský nůž. Nůž je v hodný zejména při úpravě ryb a masa.

Kód: D719924
Japonský nůž Dictum 719921 - Anryu Hocho, Bunka, All-purpose Knife
8 981 Kč / ks

Tradiční, univerzální japonský nůž.

Kód: D719921
Japonský nůž Dictum 719909 - Bread Knife, Linen Micarta
1 275 Kč / ks

Klasický japonský nůž na chléb.

Kód: D719909
Japonský nůž Dictum 719887 - Kurouchi Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 738 Kč / ks

Tadiční japonský nůž vhodný zejména při úpravě ryb a masa. 

Kód: D719887
Japonský nůž Dictum 719883 - Shiro Kamo Hocho Santoku, PM-Steel
8 578 Kč / ks

Klasický japonský kuchyňský nůž.

Kód: D719883
Japonský nůž Dictum 719792 - Shigeki Hocho »Classic«, Gyuto, Fish and Meat Knife
5 889 Kč / ks

Velmi pěkný tradiční japonský nůž vhodný zejména pro úpravu ryb a masa. Každý nůž je ručně...

Kód: D719792
Japonský nůž Dictum 719748 - Ryuzo Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
4 007 Kč / ks

Tradiční japonský kuchyňský nůž vhodný zejména pro úpravu ryb a masa. Je extrémně ostrý.

Kód: D719748
Japonský nůž Dictum 719717 - Shigeki Hocho Kuro, Mincing Knife
3 738 Kč / ks

Tento japonský kuchyňský nůž plní svoji funkci při mělnění masa, krájení bylinek, až sekání na...

Kód: D719717
Japonský nůž Dictum 719716 - Shigeki Hocho, Mincing Knife
3 738 Kč / ks

Tento japonský kuchyňský nůž plní svoji funkci při mělnění masa, krájení bylinek, až sekání na...

Kód: D719716
Japonský nůž Dictum 719711 - Zuika Hocho, Gyuto, Fish- and Meat Knife
11 805 Kč / ks

Vysoce kvalitní kuchyňský nůž. Nůž je vhodný zejména pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719711
Japonský nůž Dictum 719710 - Zuika Hocho, Santoku, All-purpose Knife
12 074 Kč / ks

Velice kvalitní univerzální kuchyňský nůž vyroben z velmi kvalitní tvrdé oceli.

Kód: D719710
Japonský nůž Dictum 719670 - Kamo Hocho, Santoku, All-purpose Knife
6 373 Kč / ks

Univerzální kuchyňský nůž.

Kód: D719670
Japonský nůž Dictum 719666 - Shigefusa Hocho Kitaeji, Usuba, Vegetable Knife
15 839 Kč / ks

Velice kvalitní japonský kuchyňský nůž. Vhodný zejména pro úpravu zeleniny.

Kód: D719666
Japonský nůž Dictum 719494 - Tanganryu Hocho, Linen Micarta, Usuba, Vegetable Knife
8 013 Kč / ks

Velice kvalitní kuchyňský nůž, vhodný zejména na zeleninu.

Kód: D719494
Japonský nůž Dictum 719493 - Tanganryu Hocho, Linen Micarta, Gyuto, Fish and Meat Knife
9 251 Kč / ks

Velice kvalitní kuchyňský nůž vhodný zejména na úpravu ryb a masa.

Kód: D719493
Japonský nůž Dictum 719492 - Tanganryu Hocho, Linen Micarta, Gyuto, Fish and Meat Knife
8 013 Kč / ks

Velice kvalitní kuchyňský nůž, vhodný zejména na úpravu ryb a  masa.

Kód: D719492
Japonský nůž Dictum 719491 - Tanganryu Hocho, Linen Micarta, Gyuto, Fish and Meat Knife
6 158 Kč / ks

Velice kvalitní kuchyňský nůž vhodný zejména na úpravu ryb a  masa.

Kód: D719491
Japonský nůž Dictum 719490 - Tanganryu Hocho, Linen Micarta, Santoku, All-purpose Knife
8 013 Kč / ks

Velmi kvalitní univerzální kuchyňský nůž.

Kód: D719490
Japonský nůž Dictum 719453 - Matsune Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
8 013 Kč / ks

Velmi kvalitní kuchyňský nůž. Je vhodný zejména pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719453
Japonský nůž Dictum 719374 - Arata Hocho, Sujihiki, Fish and Meat Knife
5 755 Kč / ks

Malý kuchyňský nůž na maso a ryby.

Kód: D719374
Japonský nůž Dictum 719371 - Arata Hocho, Gyuto, Fish and Meat Knife
3 404 Kč / ks

Malý kuchyňský nůž, zejména vhodný pro úpravu masa a ryb.

Kód: D719371
Japonský nůž Dictum 719295 - DICTUM Knife Series »Classic«, Gyuto, Fish and Meat Knife
7 234 Kč / ks

Klasický kuchyňský nůž. Vhodný zejména pro úpravu masa a ryb, Je mimořádně ostrý.

Kód: D719295
Japonský nůž Dictum 719206 - Shigefusa Hocho Kasumi, Usuba, Vegetable Knife
8 847 Kč / ks

Kuchyňský nůž vhodný zejména pro přípravu zeleniny.

Kód: D719206
Japonský nůž Dictum 719159 - Brieto, Filleting Knife
6 696 Kč / ks

Kuchyňský nůž vhodný převážně pro krájení filet např. maso, uzeniny, ryby.

Kód: D719159
Nahoru
Další produkty